| BÖLÜMLER | AMAÇ | HEDEF | EYLEM PLANI | FAALİYET SORUMLUSU |
KURUMSAL HİZMETLER | KURUMSAL YAPI | Sağlık Bakanlığı Verimlilik değerlendirmesinde başarı grubu B Kategorisini korumak | Sağlık Bakanlığı Sağlık Tesisi Verimlilik Değerlendirme Karnesi | -Sağlıkta kalite standartları doğrultusunda hareket etmek . | Hastane Yöneticisi/Başhekim |
KALİTE YÖNETİMİ | DÖF takiplerinin %90 oranında sonuçlandırmak | DÖF faaliyet tablosunun oluşturulması ve düzenli olarak takip edilmesi | DÖF faaliyetlerinin üst yönetimle birlikte düzeltme çalışmalarını yapmak . | Kalite Yönetim Birimi |
Hizmet Kalite Standartları Kalite-performans puanlarını %90 in üstündetutmak. | S.B.HKS değerlendirmesi veya Özdeğerlendirmeninyapılması | Kurum içi personellerine SKS 6 hakkında farkındalık yaratmak . Standartların gerçekleştirilmesini sağlamak. |
ACİL DURUM VE AFET YÖNETİMİ | Mavi kod ekibinin hastaya ulaşma süresinin 3 dak.ve altınaçekmek Eksiksiz doldurulan mavi kod olay formu oranını %100 olmasını sağlamak. Eksiksiz doldurulan beyaz kod olay formu oranını %100 olmasını sağlamak | -SKS 6 ya göre belirlenen mavi koda ulaşma süresinin 3 dk. Ve altında tutulması -Doldurulan renkli kod bildirim formlarının kontrolünü yapmak | -Mavi kod eğitimi vermek . -beyaz kod eğitimi vermek -Personellere iletişim hakkında eğitim vermek . | Hastane Yöneticisi Kalite Yönetim Birimi |
EĞİTİM YÖNETİMİ | Personellerin eğitime katılım oranının belirlenen hedefin % 95 in üstünde olmasını sağlamak | Eğitim duyurularının etkin olarak yapılması, ilgili birimlerin eğitime katılımlarının sağlanması | Tüm personelin internet/intranet/mobil/konferans eğitimlerine katılımın sağlanması ve bilinçlendirilmesi | Eğitim Birimi |
SOSYAL SORUMLULUK | Hastane sağlığı teşfik edici ve geliştirici faaliyetler kapsamında en az 2 program uygulamak | Hastane sağlığı teşfik edici ve geliştirici faaliyet (özel gün ve haftalarda stand açılması, sosyal medyanın aktif olarak kullanılması | Belirli gün ve haftalarda standaçmak , duyuru yapmak , sosyal medyada bilgilendirme paylaşımları yapmak | Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Eğitim Hemşiresi |
| RİSK YÖNETİMİ | Hastanenin her birimi için risk analiz planı oluşturulmak. HAP masa başı ve uygulamalı tatbikatını yapmak. | Risk analiz kontrollerini yapmak | Risk analiz planlarının hazırlamak. Raporlar resimler ve videoların kayıt altına alınıp personelin bilgilendirilmesi. | İş sağlığı ve güvenliğiuzmanı İş sağlığı ve güvenliğiUzmanı |
HASTA VE ÇALIŞAN ODAKLI HİZMETLER | HASTA DENEYİMİ | Hasta memnuniyetini %98 ınüstündetutmak. | Hasta memnuniyet anketlerini analiz etmek ve hastaneye başvuran tüm hastaların en iyi şekilde ayrılmalarını sağlamak . | Düzenli olarak memnuniyet anketleri yapmak anket sonucunda çıkan dilek öneri şikayet ve memnuniyet önerilerini ilgili komitelerde görüşülmesini sağlamak. | Kalite Yönetim Birimi Hastane Yönetimi |
SAĞLIKLI ÇALIŞMA YAŞAMI | Çalışan memnuniyetini %80 nınüstündetutmak | Çalışanların moral ve motivasyon motivasyonunu yüksek tutmak Üst yönetimin çalışanlara gereken değeri vermesini sağlamak | Çalışan memnuniyet anketlerinin uygulanması ve sonuçlarının değerlendirilmesi | Kalite Yönetim Birimi Hastane Yönetimi |
Sağlık personeli taramalarını%90 üzerindetutmak | Çalışan sağlık taramalarının gerçekleşme oranı indikatörünün takibinin yapılması. | Tüm çalışanlara sağlık taramaları hakkında bilgilendirme yapılması ve tüm çalışanların sağlık taramalarının tamamlanmasını sağlamak . | Çalışan güvenliği birimi İSG Hekimi Eğitim birimi |
SAĞLIK HİZMETLERİ | İLAÇ YÖNETİMİ | İlaç hatalarının %1in altındatutmak. | Güvenlik raporlama sistemi İlaç hatalarının gerçekleşme sayısının indikatörünün takip edilmesi | İlaç uygulamaları ile ilgili eğitim verilmesi ve denetimlerin yapılması | Hasta güvenliği komitesi Eczane kalite bölüm sorumlusu Eczacı |
ENFEKSİYONLARIN ÖNLENMESİ | Hastane enfeksiyon oranını %2 nin altında tutmak. | | | Enfeksiyon Kontrolü Bölüm Sorumlusu |
E l hijyeni 5N Kuralına göreuygulanmasınıve el hijyenieğitimekatılımoranını %90 üzerindetutmak | El hijyeni uyumu veri toplama formlarının takibinin yapılması | Tüm çalışanların el hijyeni konusunda bilinçlendirilmesini sağlamak |
Kesici delici alet yaralanmalarını %2 ve altında tutmak | Kesici delici alet yaralanmaları veri toplama formlarının takibinin yapılması | Tüm çalışanların kişisel koruyucu ekipman kullanımı konusunda bilinçlendirilmesi | Enfeksiyon Kontrolü Bölüm Sorumlusu |
RADYASYON GÜVENLİĞİ | Çalışan personellerin radyasyon korunmalarını en üstseviyedetutmak. | Radyasyon güvenliği kuralına uyulmasını sağlamak | Dozimetre takip formlarının takibinin yapılması | Radyoloji birimi sorumlusu |
ACİL SERVİS | Acil Servise Tekrar Başvuru Oranını% 5 nin altında tutmak Başka Merkeze Sevk oranını %0,5 in altında tutmak Acil Servis Hasta Memnuniyet oranını %97 ninüstündetutmak | Hastanemize başvuran hastaların başka bir merkeze / hastaneye ihtiyaç duymadan hastanemizde etkin sağlık hizmeti almasını sağlamak | Hbys Hasta memnuniyet anketlerinin her ay uygulanması ve sonuçlarının değerlendirilmesi | Acil Servis Sorumlu Hemşire Acil Servis Sorumlu Hemşire Kalite Yönetim Birimi |
| AMELİYATHANE | Ameliyat Masası Kullanım Oranını %100 de tutmak Ameliyat Masası Başına düşengünlükAmeliyatMasasıoranı(A,B,C,D.E)>10 Cerrahi Güvenlik kontrol formunun % 96 oranında eksiksiz uygulanmasını sağlamak | Ameliyat masası kullanım oranı veri toplama formunun takibinin yapılması Ameliyat masası kullanım oranı veri toplama formunun takibinin yapılması Cerrahi güvenlik kontrol formu kullanım oranı veri toplama formunun takibinin yapılması | Hastanemizde cerrahi operasyon geçiren tüm hastalarımızın etkin bir şekilde sağlık hizmeti almasını sağlamak . | Ameliyathane Sorumlu Hekim Anestezi Sorumlu Hekim Anestezi bölüm kalite sorumlusu |
| TESİS YÖNETİMİ | Teknik birime gelen iş taleplerinin aylık ortalama %95 ve üstündeorandasonlandırması | Teknik Servis kayıtlarının takibinn yapılması | Teknik birime gelen iş ve işlemlerin işleyişi aksatmayacak şekilde yapılmasını sağlamak | Tesis Güvenlik Bölümü Kalite bölüm Sorumlusu |
| OTELCİLİK HİZMETLERİ | Hizmet Kalite Standartları Mutfak puanlarını %85 in üzerindetutmak | S.B.HKS değerlendirmesi veya özdeğerlendirmevedüzenliaralıklarladenetimyapılması. | SKS 6 standartlarına göre belirli aralıklarla bina turu ve öz denetimlerin yapılarak hizmet puanlarını üst seviyelerde tutmak. | —Mutfak Hizmetleri BölümSorumlusuDiyetisyen —Mutfak Hizmetleri Sorumlu MüdürYardımcısı |
| BİLGİ YÖNETİMİ | Teknik birimin hastane bilgi yönetim sistemi(hbys) arızalarına ortalama müdahalesüresini 10 dk nınaltındatutmak. | Teknik birimin hastane bilgi yönetim sistemi(hbys) arızalarına ortalama müdahalesüresi very toplamaformununtakibininyapılması | HBYS bilgi sisteminin kontrollerini sağlamak , iş aksaklıklarının olmasını engellemek . | Otomasyon birim kalite sorumlusu |