20 Ocak 2022

Doğubayazıt Devlet Hastanesi 1959 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından ilçemizde faaliyete geçmiştir.2010 yılına kadar vatandaşlarımıza hizmet vermiş olup 2011 tarihinde yeni hizmet binasına taşınmıştır.

Hastanemiz 164 yatak kapasiteli olup: 1 adet yoğun bakım ünitesi 1 adet yeni doğan yoğun bakım ünitesi, 3 genel 1 lokal odası ile Ameliyathane, 7 Cihaz ile Hemodiyaliz Ünitesi, Göğüs Hastalıkları, Kardiyoloji, Dâhiliye, Nöroloji, Ortopedi,  Genel Cerrahi, Çocuk Hastalıkları, Kadın Doğum ve Fizik Tedavi Kliniği ile Hizmet Sunmaktadır.

• Kurumumuzda; Hekim Seçme Hakkı kapsamında tüm hekimlerimizin ayrı polikliniği mevcuttur.
  • Poliklinik kapı üzerlerindeki monitör ve bekleme salonlarına konulan plazma ekran ve LCD ekranlar ile hastaların bilgilendirilmesi sağlanmaktadır.
  • Hastanemizde hastaların ve çalışan personelin güvenliği, güvenlik personeli ve güvenlik kameraları ile sağlanmaktadır .
  • Hastanemize tıbbi yardım talebi ile başvuran hastalarımızın, alacakları bütün hizmet süreci içerisinde haklarının korunması adına hasta hakları iletişim birimi hizmet vermektedir.

Doğubeyazıt Dr. Yaşar Eryılmaz Devlet Hastanesi yaklaşık olarak 150 araçlık açık otoparkı bulunmaktadır.  Hastanemizde 1500 metrekare heliport alanı bulunmaktadır.

Hastanemizde;

2 röngen,1 portable röngen, 1 tomografi, 1 diş röntgen, 1 mamografi, 1 kemik dansitometre, 1 peri apikal röntgen, 4 ultrason cihazı

2 biyokimya, 1 hormon, 2 hemogram, 1 koagülasyon ,1 idrar ,1 elisa ,

1 kan gazı cihazı bulunmaktadır.

2 skopi,3 mikroskop, 2 laparoskopik görüntüleme cihazı bulunmaktadır.