Refakat Politikamız ve Refakat Kuralları
14 Haziran 2022

YATAN HASTA REFAKATÇI KURALLARI

• -Hasta yatışı sırasında ilgili hekim tarafından belirlenen diyet  listesine uyunuz. Dışarıdan yiyecek ve içecek getirmeyiniz.

• -Yatış sırasında her türlü değerli eşyanızı, kendi yakınınıza teslim ediniz.

• -Dâhili telefon numaranız hasta odalarında bulunan telefonun üzerinde yazılıdır. Yakınlarınız Santral aracılığı ile bu numaralardan size ulaşabilir.

• -Hastane işleyiş ve düzeni ile ilgili her türlü soru ve sorunlarınız için Hemşirenize veya Halkla İlişkiler Bölümü’ne başvurabilirsiniz.

• -Hasta dolaplarında yiyecek bulundurmayınız.

• -Yattığınız klinikteki görevlilerin uyarılarına dikkat ediniz.

• -Yanınızda getirdiğiniz ilaçlarınızı yatış sırasında hemşirenize teslim ediniz.

• -Size takılan bilekliğinizi güvenliğiniz açısından taburcu olana kadar çıkarmayınız.

• -Sizin ve hastanızın güvenliği için, size verilen refakatçı yaka kartlarını mutlaka yakanıza takılı bulundurunuz.

• -Hastaneye 10 yaşın altında çocuk ziyaretçi getirilmemesine özen gösteriniz.

• -Odalarınızda bulunan malzemeleri dikkatli ve özenli bir şekilde kullanınız. Mevcut eşyaları başka odalara taşımayınız.

• -Hastanemize gelirken evinizden yatak çarşaf takımları getirmeyiniz. Bu ihtiyaçlarınız hastanemiz tarafından karşılanmaktadır.

• -Yatan hastalar; servis hemşiresinin bilgisi olmadan odadan ayrılamaz.

• -Hasta odalarından ve camlardan aşağıya çamaşır asmayınız çöp atmayınız.

• -Dışarıdan Su ısıtıcıları, saç kurutma makinesi gibi elektrikli cihazlar getirmeyiniz. (Cep telefonu ve şarj malzemeleri hariç)

• -Kat görevlisi tarafından verilen tv kumandaları dışında tv kumandası getirmeyiniz.

• -Ziyaretçi ve Refakatçılar; hasta yataklarına oturmayınız. Sizin için odalarda mevcut olan koltukları kullanınız.

• -Hastaneyi temiz tutunuz. Çöplerinizi evsel atık kutularına atınız.

• -Tuvaletleri ve lavaboları temiz kullanınız.

• -Kişisel eşyalarınızı size ayrılmış olan dolaplarda saklayınız.

• -Hizmetlerimizle ilgili görüş, öneri ve şikâyetlerinizi Hasta Hakları Birimi’ne iletebilir veya web sayfamızdaki Hasta Görüş ve Öneri Formundan yazabilirsiniz.